Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/syfer/domains/lekkerwijn.nl/public_html/includes/function.php on line 266
De mooiste bestemmingen voor een wijnreis | Lekkerwijn.nl
Wijnreizen

De prachtigste wijnreizen 

Een wijnreis is een perfecte manier om een wijnstreek en haar wijnen beter te leren kennen. De meest populaire landen om op wijnvakantie te gaan zijn wel: Frankrijk, Duitsland en Italië. Maar ook landen zoals Australië, Chili, Argentinië en Zuid-Afrika zijn zeer geschikt om een wijnreis naar te maken. 

Duitsland

Duitsland is een perfecte bestemming voor liefhebbers van witte wijn. Vooral rond de Moezel zijn er veel wijngaarden te vinden. Maar Duitsland heeft meer te bieden dan alleen de Moezel, als het neerkomt op wijn. Er zijn namelijk meerdere wijnstreken en ook in de hoofdstad Berlijn kun je terecht voor zeer goede wijnen.

Italië 

Italië staat bekend om de vele wijnen die hier worden geproduceerd. Zo zijn er ook veel wijnstreken te vinden, verspreid over heel Italië. De meest bekende zijn dan wel Toscane en Umbrië, maar dit zijn zeker niet de enige. Naast de Italiaanse wijnen, is de Italiaanse keuken ook erg bekend. Tijdens een wijnreis in Italië leer je de heerlijkste wine & food combinaties en krijg je meer te weten over de wijnhuizen die hier te vinden zijn.

Frankrijk 

Als er één land is dat onlosmakelijk is verbonden met wijn, dan is dat wel Frankrijk. In Frankrijk zijn veel wijnregio's te vinden die ieder hun eigen geschiedenis hebben. Zo zijn reizen naar Champagne, Bordeaux en Bourgogne een ware ervaring waar je veel zult leren over de cultuur en geschiedenis. 

Chili en Argentinië

Vaak worden de wijnlanden Chili en Argentinië in één adem genoemd omdat ze in dezelfde regio liggen. Vaak worden deze twee landen dan ook samen in een complete reis bezocht. Tijdens een wijnreis naar deze landen, wordt er voornamelijk de combinatie van natuur en wijn gemaakt. Omdat Chili en Argentinië een rijk variërende natuur hebben, is het natuurlijk zonde als dit wordt gemist. Maar de wijnen mogen natuurlijk ook niet worden gemist. Goede wijn uit deze regio is in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan de goede wijnen die in Europa te vinden zijn. Dit komt voornamelijk doordat het wijngebied nog niet zo oud is. 

Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika zijn veel wijnvelden te vinden. Ook Zuid-Afrikaanse wijn is goedkoper dan de Europese wijn terwijl het toch van dezelfde kwaliteit is. Verder is Zuid-Afrika rijk aan een prachtige natuur die goed te combineren is met de wijn die hier wordt gemaakt. 
 

Terug naar overzicht