Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/syfer/domains/lekkerwijn.nl/public_html/includes/function.php on line 266

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/syfer/domains/lekkerwijn.nl/public_html/index.php on line 88
Een leuke wijnblog met alles over wijn | Lekkerwijn.nl

Alles over wijn in de wijnblog

In de wijnblog wordt alles verteld wat je nog meer zou willen weten over wijn. Er is namelijk zo veel meer te vertellen over wijn dan alleen de soorten en de productie hiervan. In de wijnblog worden enkele onderwerpen besproken waar niet gelijk aan wordt gedacht. 

Wijnhuizen 

Zo wordt er in deze blog onder andere gesproken over wijnhuizen. Hierbij wordt de definitie gegeven van een wijnhuis en worden er een paar beroemde wijnhuizen uitgelicht. Een van deze beroemde wijnhuizen is Chateau Pontet-Canet uit de wijnstreek Bordeaux in Frankrijk. De rijke geschiedenis van dit wijnhuis is zeer interessant en zo zijn er nog vele andere wijnhuizen waar veel over te leren valt. Ieder wijnhuis heeft wel zijn eigen methodes en gewoonten waardoor de wijn een unieke smaak krijgt. 

Wijn proeven

Veel mensen hebben er wel eens van gehoord, of hebben er zelfs een keer aan meegedaan: een wijnproeverij. Maar waar moet je nu allemaal op letten bij het proeven van wijn. Wij hebben alle stappen voor je op een rijtje gezet zodat jij het optimale kunt halen uit de smaak van de wijn. De eerste stap van het wijn proeven is namelijk helemaal niet het proeven zelf. Eerst moeten andere zintuigen worden geprikkeld voordat je de smaak kunt ervaren. Door de andere zintuigen te prikkelen ontstaat er een nog rijkere smaakervaring. 

Wijnreizen 

Voor een echte wijnliefhebber is een wijnreis een geweldige ervaring. Hierbij leert hij of zij het land, de wijn en de geschiedenis hiervan beter kennen. Daarnaast kan er natuurlijk genoten worden van de lekkerste wijnen. Er zijn veel landen waar een een mooie wijnreis kan worden gemaakt. Deze landen variëren van landen in de buurt (zoals Duitsland) tot aan landen aan de andere kant van de wereld (zoals Zuid-Afrika).